یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در ایران و خاورمیانه چای است که طعم و عطر آن با زندگی ما عجین شده است، اما برای درست کردن یک چای تازه دم و خوش عطر باید مدت زمان زیادی را صرف کنیم تا آب جوش آمده و ما بتوانیم آز آن برای دم کردن چای استفاده کنیم به همین خاطر کتری و سماور ها جای خود را به چای سازها دادند که بزرگترین مزیت چای ساز این است که آب را در مدت زمان بسیار کوتاه تری به نقطه جوش می رساند که از آن می توان برای دم کردن چای استفاده کرد بسیاری از افراد اعتقاد دارند که درست کردن چای با کتری و قوری طعم و عطر بهتری از چای ساز دارد، اما در واقع می توان با استفاده از چای ساز هم یک چای با کیفیت بسیار بالا دم کرد که این موضوع به نوع چای ساز و جنس قوری بر می گردد.
در کل ما می توانیم چای ساز ها را به دو دسته کلی تقسیم کنیم 1- دم آور 2- چای ساز دارای استند که در اینجا و مزیت و معایب هر دو خواهیم پرداخت تا در زمان خرید چای ساز بتوانید بر اساس اطلاعات و سلیقه خود بهترین چای ساز را از بهترین مارک چای ساز برای منزل و یا محل کار خود تهیه کنید.
انواع چای ساز
دم آور
در ابتدا اول نگاهی به بهترین نوع چای ساز خواهیم پرداخت که به به صورت دم آور هست طراحی این دسته از چای سازها به این صورت است که قوری بر روی کتری قرار می گیرد و چای با حرارت بخار آب به آرامی دم می کشد که این موضوع باعث می شود چای رنگ و بوی بهتری داشته باشد دقیقا مانند زمانی که با از سماور و یا کتری قوری استفاده می کنیم.
چای ساز دارای استند
در طراحی این نوع از چای سازها از یک استند استفاده شده است که کتری و قوری به صورت جداگانه بر روی آن قرار می گیرد به این صورت که چای ساز بر روی یک صفحه قرار می گیرد که توسط المنت گرم می شود و باعث دم کشیدن چای می شود و اما در این حالت اگر قوری مدت زیادی بر روی آن باشد رنگ و طعم چای عوض می شود که برای جلوگیری از این اتفاق در مدل های جدید یک تایمر برای آن در نظر گرفته شده که این صفحه بعد از چند دقیقه خاموش شود تا باعث خراب شدن طعم و رنگ چای نشود یا در اصطلاح می گویند از جوشیدن چای جلوگیری شود ولی همین موضوع باعث می شود چای یخ کند، تنها مزیتی کر در مورد این نوع از چای سازها می توانیم بگویم این است که طراحی زیباتری دارند و بیشتر افراد این نوع طراحی را بیشتر دوست دارند اما کیفیت چای در چای سازهای دم آور بسیار بالاتر است.
حال که با عملکرد دو نوع چای ساز آشنا شدیم مواردی را که در زمان انتخاب بهترین چای ساز باید به آن دقت کنیم را مورد بررسی قرار می دهیم چرا که امروزه به قدری برندها و مدل های مختلف در بازار بسیار زیاد است که باعث می شود شما را سر در گم کند و شما بیشتر بر اساس ظاهر و قیمت چای ساز تصمیم به خرید بگیرید اما با دانستن این مطالب شما می توانید انتخاب بهتری داشته باشید به شما پیشنهاد می کنیم تمام این موارد را با دقت بخوانید شاید تعدادی از آن ها را بدانید و تعدای را هم تا امروز به آن دقت نکرده باشید و در نهایت تمام این موارد باعث خواهد شد تا بهترین چای ساز را برای منزل و یا محل کار خود انتخاب کنید این مطلب نهایتا 10 دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت.
به طور قطع حال که قصد خرید چای ساز را دارید به دنبال این هستید که بهترین مارک چای ساز چیست چرا که در کل ایرانی ها آدم های خوش سلیقه ای هستند و از همین رو همیشه به دنبال بهترین ها در دنیا هستند اما مهم این است که شما بتوانید با کمترین هزینه بهترین را انتخاب کنید تا بتواند در کنار کیفیت بالا عمر بالایی نیز داشته باشد تا از نظر اقتصادی برای شما توجیح داشته باشد، همانطور که می دانید امروزه برندهای بسیار زیادی در بازار وجود دارد که ممکن است از نظر ظاهر بسیار زیبا باشند اما از نظر کیفیت متاسفانه کیفیت بسیار پاینی دارند و بجز عملکرد ضعیف و مصرف بالای انرژی دارای عمر بسیار پایینی هستند و شما مجبور هستید در مدتی کوتاه تصمیم به خرید دوباره چای ساز بگیرید، بهترین مارک چای ساز به ترتیب می توان از بوش، فیلیپس، فلر و تفال نام برد که جزو بهترین ها می باشند به یاد داشته باشید که هیچ برندی پول برند خود را از شما نمی گیرد این در حقیقت پول کیفیتی است که شما پرداخت می کنید و این موضوع در بلند مدت و در زمان استفاده به آن پی خواهید برد.
چای ساز
جنس کتری برقی
یکی از موارد انتخاب بدنه چای ساز است که می تواند پلاستیک، شیشه و یا استیل باشد که شاید بسیاری از افراد به آن فقط از جنبه زیبایی نگاه کنند در صورتی که به کیفیت آب و در نهایت کیفیت چای و یا دم نوش شما تأثیر مستقیم دارد، اگر دقت کرده باشید اکثر افرادی که از چای ساز استفاده می کنند با یک لایه ای که مانند خامه بر روی آب قرار می گیرید مشکل دارند بهتر است بدانید که این مشکل در کتری هایی که جنس آنها پلاستیک و یا شیشه است بیشتر است چراکه آهک و مواد معدنی موجود در آب به استیل جذب می شود که بعد از مدتی شما شاهد بستن یک لایه آهک بر جداره و کف کتری خواهید بود اما به دلیل اینکه این مواد نمی توانند به پلاستک و یا شیشه بچسبند و شما شاهد یک لایه خامه بر روی آب خواهید بود که طعم و رنگ آب را خراب می کند اما شما این مشکل را می توانید به راحتی حل کنید آن هم به این صورت که بعد از هرچند بار استفاده آن را شسته و دوباره از آن استفاده کنید تعداد دفعات استفاده از کتری برقی و شستن آن به کیفیت آب منطقه شما بستگی دارد، در کل می توانیم بگوییم بهترین جنس برای کتری برقی استیل است که آب را با کیفیت بسیار بالاتری به نقطه جوش می رساند.
جنس قوری
یکی از مهم ترین مواردی که باعث می شود چای و یا دمنوش ما طعم و رنگ بهتری داشته باشد در کل جنس قوری می تواند پیرکس، چینی و یا استیل باشد، قوری های که جنس چینی و یا پیرکس دارند بهترین کیفیت را برای دم کردن چای به ما می دهد اما قوری های استیل بسیار زیباتر هستند و هیچ گاه نمی شکند اما متأسفانه استیل باعث تغییر رنگ و طعم چای مطر می شود.
منبع : لوازم خانگی باغ سلامتی