سخنرانان نشست «بصیرت راهبردی در مقابله با چالشهای تمدنی معاصر» در سوریه، چالشهای بینش راهبردی و تأثیرات تمدنی نوظهور آن بر جوامع امروزی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
به گزارش ایسنا، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه، نشست تخصصی «بصیرت راهبردی در مقابله با چالشهای تمدنی معاصر» با حضور حمیدرضا مختص آبادی، رایزن فرهنگی ایران و حجت الاسلام نجفعلی میرزایی مؤسس مرکز تحقیقات تمدنی در بیروت و سردبیر مجله علمی تحقیقاتی الحیاه الطیبه به زبان عربی در سالن جلسات امام خمینی(ره) این نمایندگی در دمشق برگزار شد.
سخنرانان در این نشست، چالشهای بینش راهبردی و تأثیرات تمدنی نوظهور آن بر جوامع امروزی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
رایزن فرهنگی کشورمان با هدف تبین حوادث اخیر سوریه و هجوم تروریستها به بخشی از سوریه، به توطئه برنامهریزی شده اجیرشدگان تروریستی کشورهای غربی و بعضاً منطقهای با حمایت ترکیه و رژیم صهیونیستی و همچنین آمریکاییها علیه سوریه و آن هم بلافاصله پس از اجرای آتشبس در لبنان، اشاره کرد.
وی گفت: بدون شک استکبار جهانی و در راس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی بی درنگ در حال توطئه افکنی و دسیسه چینی در کشورهای محور مقاومت به ویژه سوریه هستند چرا که سوریه یکی از ارکان جبهه مقاومت است، و تحرکات اخیر گروههای تکفیری و سربازان نیابتی صهیونیستها در شهرهای شمالی سوریه در این مرحله زمانی، جز جهت تحقق اهداف رژیم صهیونیستی و پنهان کردن ناکامیهای آنان در لبنان و فلسطین و پیاده سازی اهداف شومشان در ناامن سازی منطقه و تضعیف جبهه مقاومت نیست و هرگز این امر محقق نخواهد شد.
نجفعلی میرزایی کارشناس فلسفه و پژوهش تمدنی اسلامی در این نشست به تشریح چالشهای پیش روی جهان عرب و اسلام در وابستگی به سکولاریسم غربی پرداخت و گفت: دین هم ذهن و خرد انسان را تغذیه میکند و هم به دل آدمی حیات، حرکت و نشاط می بخشد و اگر انسانها به دریافت معارف دینی و درک صحیح از دین حق نایل آیند، بدون تردید، انرژی مثبتی را کسب خواهند کرد که میتوان از آن برای رفع مشکلات و نابسامانیهای زندگی استفاده کرد.
وی همچنین، با اشاره به اینکه قرآن اشارات متعددی به اهمیت بصیرت و آگاهی کرده است، خاطرنشان کرد: بصیرت یا بینش صحیح، مفهومی حائز اهمیت است که در بسیاری از آیات قرآن و روایات به آن اشاره شده و بینایی خاصی است که می تواند به انسانها این توانایی را ببخشد تا پدیدههای جهانی و جامعه را تحلیل و تبیین و دید و راه صحیح و درست را انتخاب کند .
میرزایی بر ضرورت بصیرت و آگاهی بشریت در مواجهه با چالشهای کنونی و فتنهها و آمیخته شدن حق و باطل تأکید کرد و گفت: انسانها بایستی از همه منابع و ابزارهای شناختی تحت حاکمیت خرد بهره گیرند و با نگرش فلسفی و عقلانی، تحلیل و تبیین درست و حکیمانه از ماهیت جامعه ارائه دهند؛ از این رو عدم بصیرت دینی که نتیجه تحریفهای تاریخی و فهم نادرست از دین و جنبشهای کاذب معنوی پرورده می شود، سبب نابسامانی های فکری، فرهنگی و اجتماعی در جوامع میشود.
وی افزود: دین برای یک امت نبوده و برای همه جهانیان فرستاده شده است، اما مشکل از آنجا شکل میگیرد که هرکسی تصور میکند حقیقت کامل است و دیگران را نفی میکند و لذا برای هراختلافی باید به کلام خدا رجوع کنیم و آن را ملاک قرار دهیم. قرآن برای همه انسانها و برای همه دوران نازل شده است.
کارشناس فلسفه و پژوهش تمدنی اسلامی بیان کرد: جوامع امروزی بایستی مسیر آینده خود را مبتنی بر عقلانیت و شناخت گفتمان جهان معاصر و شاخصههای تمدن نوین اسلامی جهت تحقق عدالت و کرامت انسانی ترسیم کنند و این موضوع جز با توحید، مجاهدت و استقامت اجرا نخواهد شد.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز