رفیعی پارلمان ها نقش تعیین کننده ای در کاهش آسیب های ناشی از

نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت نقش زنان در فرآیندهای صلح و بازسازی، خواستار اصلاح قوانین انتخابی برای ایجاد فضایی جهت حضور فعال زنان در سیاست‌گذاری‌های کلان شد. وی همچنین بر حمایت از تشکیل شبکه‌های زنان صلح‌ساز و تقویت نهادهای مدنی زنان تأکید کرد.


به گزارش ایسنا، سمیه رفیعی در نشست زنان مجمع بین‌المجالس (IPU) با اشاره به پیامدهای ویرانگر منازعات مسلحانه بر زندگی زنان، مسئله‌ی فلسطین و مقاومت مردم آن را یک مسئله‌ی عمومیِ جهانی دانست و بر نقش حیاتی پارلمان‌ها در کاهش این آسیب‌ها تأکید کرد.


وی با بیان این‌که «زنان و مادران مقاوم در مناطق جنگ‌زده، به ویژه در غزه که البته به یک نسل‌کشی شباهت دارد، با چالش‌های متعددی از جمله محرومیت از خدمات بهداشتی و فشارهای اقتصادی روبرو هستند»، تصریح کرد که پارلمان‌ها به عنوان نهادهای سیاست‌گذار، می‌توانند با اتخاذ راهکارهای عملی، نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش این آسیب‌ها ایفا کنند.


وی تقویت چارچوب‌های حقوقی برای حمایت از زنان در مناطق جنگی را یکی از مهم‌ترین اقداماتی دانست که پارلمان‌ها باید در اولویت قرار دهند و افزود: تصویب قوانینی که مستقیماً از حقوق زنان دفاع می‌کنند، گام بلندی در جهت کاهش آسیب‌ها و جلوگیری از اقدامات وحشیانه رژیم‌های زیاده‌خواه خواهد بود.

نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس و رئیس فراکسیون محیط زیست و نماینده مردم تهران، همچنین بر ضرورت تأمین مالی برنامه‌هایی که مستقیماً به نیازهای زنان در بحران پاسخ می‌دهند، تأکید کرد و پیشنهادهایی از جمله ایجاد صندوق‌های ویژه برای حمایت از زنان سرپرست خانوار، تدوین برنامه‌های اشتغال‌زایی متناسب با شرایط پساجنگی و تأمین خدمات بهداشتی ویژه‌ی زنان را مطرح کرد.


وی با اشاره به اهمیت نقش زنان در فرآیندهای صلح و بازسازی، خواستار اصلاح قوانین انتخابی برای ایجاد فضایی جهت حضور فعال زنان در سیاست‌گذاری‌های کلان شد.


وی همچنین بر حمایت از تشکیل شبکه‌های زنان صلح‌ساز و تقویت نهادهای مدنی زنان تأکید کرد تا آن‌ها بتوانند صدای خود را به گوش جامعه‌ی بین‌المللی برسانند و در تعیین سرنوشت خود نقش داشته باشند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز