گرانی کتاب یک واقعیت است

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید: گرانی کتاب واقعیتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.


به گزارش ایسنا، محسن جوادی که ریاست سی و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را بر عهده دارد  امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت) در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره مسئله گرانی کتاب و موضوع دسترسی به کتاب اظهار کرد: گرانی کتاب واقعیتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. فقط کتاب نیست، خیلی چیزهای دیگر هم افزایش قیمت دارند. تدبیرهای مختلفی باید برای این کار اندیشید تا بازار کتاب را پررونق کنیم.



او افزود: افزایش کتابخوانی، مطرح کردن کتاب به عنوان کالای ضروری در  سبد خرید خانواده‌ها یا ایجاد دسترسی و خرید کتاب برای کتابخانه‌ها، به بازار کتاب رونق می‌دهد. زمانی که بازار کتاب رونق داشته باشد، قیمت کتاب می‌تواند مقداری متفاوت باشد.


جوادی در ادامه خاطرنشان کرد: از  طرف دیگر درباره اقلام ضروری برای تولید کتاب مثل کاغذ و امثال این‌ها باید فکری داشته باشیم. یکی از دلایلی که  موجب شده قیمت کتاب بالا برود، مسئله کاغذ است.  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئله کاغذ را دارد دنبال می‌کند تا بتواند ساز و کاری برای برآورده کردن بخشی از نیاز کاغذ پیدا کند. مجموعه این عوامل می‌تواند کمک کند تا قیمت کتاب مناسب با ظرفیت و توان اقتصادی مردم باشد. البته بخشی روند عمومیِ افزایش قیمت‌ است و خیلی هم دست ما نیست که بتوانیم کاری کنیم.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد درباره اینکه توجه به تولید کاغذ داخلی یا واردات  کاغذ است، توضیح داد:  می‌خواهیم از هر دو ظرفیت استفاده کنیم. برای کاغذ داخلی مشکلاتی  وجود دارد؛ کیفیت و  کمیت آن. رویکرد این را که از ظرفیت کاغذ داخلی استفاده کنیم، نادیده نمی‌گیریم و  حتماً هم به سمتش می‌رویم اما خب باید حساب زمانی را که می‌توانیم از این استفاده کنیم و هزینه‌ای را که باید برایش بپردازیم هم داشته باشیم. از طرف دیگر  داریم تلاش می‌کنیم که با ظرفیتی در حد معقول و در حد متناسب با مجموعه نیازهای دیگر کشور بتوانیم ارز مورد نیاز کاغذ را تأمین کنیم.


   او سپس درباره میزان بازدید از نمایشگاه کتاب تهران و ارزیابی‌ای که از نمایشگاه دارد، گفت:  آمار دقیقی نمی‌توانیم ارائه دهیم؛ سازوکارهایی برای آمارگیری داریم اما نمی‌توانیم دقیق بگوییم که مثلاً بازدید در فلان روز چقدر بوده است. برخی از دوستان از سازوکارهایی استفاده می‌کنند که  مثلاً در ساعت خاص تعداد حاضران را برآورد می‌کند که عددها خیلی ناامیدکننده نیست و خوب است؛ مثلا بعضی وقت‌ها  ۱۵۰-۱۶۰ هزار نفر در داخل شبستان و سالن‌ها بودند. اگر این عدد را در مجموعه طول روز درنظر بگیرید، رقم قابل توجهی می‌شود. الان نمی‌توانم  آمار دقیقی بگویم.

رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب تهران درباره همکاری نهادهای فرادولتی و انتقادهایی که در این زمینه وجود دارد، تصریح کرد: خود من از همکاریشان راضی هستم و مجموعا همکاری خوبی داشتند. ممکن است بعضی دوستان نقدهایی داشته باشند؛ مثلاً اینکه برای تبلیغات شهری دیر اقدام کردند، اما این دوستان شهرداری هم توجیهی برای کارشان داشتند. مثلاً روزهای اول مناسبت‌های دیگری در کار بود و آن فضا را برای آن مناسبت درنظر گرفته بودند و از این جهت نمی‌توانیم بگوییم قصد همکاری نداشتند. ولی ممکن است کسی توجهی به این جهت نداشته باشد و بگوید همکاری نکردند.

او افزود: شاید این نقدها بر اساس روز اول و دوم شکل گرفت ولی آنها هم دلایل خود را  دارند اما الان به نظرم روند خیلی خوب و مطلوبی دارد. حضور نسبتاً بیشتری که این روزها شاهد آن هستیم نشان‌دهنده  این است که این موضوع اثر خود را کرده است.

جوادی در پاسخ به  پرسش ایسنا درباره حضور کتابسازان که با تخفیف ۵۰ درصدی کتاب می‌فروشند و جلوگیری از حضور آن‌ها در نمایشگاه‌های آتی توضیح داد: فکر می‌کنم این موضوع را باید ریشه‌ای‌تر از نمایشگاه ببینیم، اتفاقی که در نمایشگاه می‌افتد، نتیجه رویکردی است که وجود دارد و نمی‌توانیم این  مسئله را حل و فصل کنیم. باید کارگروه بررسی تخلفات را فعال‌تر کنیم.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز